Islam House

Thursday, January 6, 2011

de prin presa adunate...7 ian. 2011


Un lider Hamas, a acuzat joi Israelul de efectuarea de "nenumarate arderi" împotriva palestinienilor si afirma ca genocidul nazist a fost o "minciună".

Mahmud Zahar a facut aceste remarci în timpul unei ceremonii memoriale pentru 43 de palestinieni care au fost ucişi la o şcoală ONU din tabara de refugiati Jabaliya în timpul războiului de 22 de zile a Israelului în Gaza, care a început în decembrie 2008.

"este o minciună ca au fost o victimă a Holocaustului,in conformitate cu ea poporul (evreu)pozeaza-n victimă - această minciună a adus holocaustul din Beit Hanun, holocaustul de Al-Fakhura şi arderile nenumărate comise ... de inamic sionist ", a spus el.

Zahar vorbea la a doua aniversare a unui atac aerian israelian asupra unei şcoali a Organizaţiei Naţiunilor Unite "Al-Fakhura în nordul Fâşiei Gaza.

Incidentul a fost unul dintre cele mai mortale ale Israelului "Operation Cast Lead" ofensatoare, care a lasat 1400 de civili palestinieni morţi, împreună cu 13 israelieni, 10 dintre ei fiind soldaţi.

În faţa unei audienţe care a inclus membrii conducerii Hamas în Gaza, Zahar a adus un omagiu celor care au murit în şcoala unde s-au refugiat din fata atacului.

"sângele care a fost vărsat în Al-Fakhura şi în fiecare centimetru din Palestina nu va fi în zadar", a spus el.

Cast Lead, pe care Israelul a anuntat ca a lansat-o ca răspuns la foc de rachete din Fâşia Gaza,desi exista un acord de încetare a focului încheiat la 18 ianuarie 2009.

Israel a fost înfiinţată în 1948 în urma al doilea război mondial când şase milioane de evrei au fost ucisi in timpul Holocaustului nazist.

2 comments:

Anonymous said...

Un terorist ticalos si fara scrupule.
Corneliu.

maya said...

da,,,ca tot ce vine impotriva israelului,,,