Islam House

Saturday, August 28, 2010

sapunul


Primul sapun a fost "inventat" de arabi.
Sapunul de Alep este 100%. Folosit pentru ingrijirea fetei, corpului, barbierit si chiar pentru bebelusi, el ajuta in cazul anumitor probleme ale pielii, precum acnee, psoriazis, eczema. Este un sapun cu utilizari multiple.
Sapunul de Alep este fabricat inca din antichitate. Nu contine coloranti, parfumuri de sinteza si este compus din ulei de masline, ulei din fructe de dafin, apa si soda, indispensabila in procesul de saponificare. Taiat de mana, forma sa este deseori neregulata. II trebuie aproximnativ 9-10 luni ca sa se usuce la aer. Culoarea sa devine bruna, in timp ce in interior ramane verde.
Sapunul de Alep se foloseste pentru ingrijirea corpului, parului si fetei: proprietatile sale calmante, antiseptice si antiparazitare, datorita acidului lauric din fructele de dafin, ii permite sa lupte impotriva acneei si a punctelor negre. Este foarte bun impotriva psoriazisului, micozelor, eczemelor si matretii.

De altfel, sapunul de Alep nu este agresiv pentru piele: uleiul de masline este hidratant si protector. De aceea este foarte bun pentru ingrijirea pielii uscate si a bebelusilor. Poate fi folosit pentru barbierit, caci hidrateaza foarte bine pielea. Mai bine decat spumantele clasice.

In plus este eficient impotriva insectelor pe care le alunga.

No comments: