Islam House

Tuesday, November 16, 2010

FECIOARA MARIA SUBTITRARE ROMANA PARTEA 01 23

2 comments:

viorica abbu said...

Asadar,

ce spun evreii despre Maria ? :
-Nimic - pentru ei toate Mariile sunt la fel...

ce spun crestinii despre Maria ? :
-Prea Curata Fecioară Maria este "Născătoare de Dumnezeu", maica lui Iisus Hristos, Fiul şi Cuvântul lui Dumnezeu, pe Care L-a zămislit prin puterea Duhului Sfânt.
Iosif, logodnicul Ei, a avut grijă de Ea şi a luat-o în casa sa împreună cu Pruncul, pe care L-a crescut ca şi cum ar fi fost copilul său. Prea Curata Fecioară Maria a fost fecioară înainte, în timpul şi după naşterea cea dumnezeiască din Ea a Fiului lui Dumnezeu, fiindcă naşterea Sa a fost mai presus de fire.

ce spun musulmanii despre Maria ?
Maria a fost născută într-o perioadă tulbure, când singura speranţă a evreilor era prea mult aşteptatul lor Mesia, Salvatorul. Fără ca ea să ştie, Dumnezeu deja o alesese şi hotărâse să fie educată pentru a îndeplini această datorie sfântă. Maria ocupa un loc central în orizontul de aşteptare israelit, întrucât avea să dea naştere Profetului Iisus, lăudat de Dumnezeu astfel: „... numele lui va fi Al-Masih, Isa, fiul Mariei, măreţ în această lume ca şi în lumea de Apoi şi unul dintre cei mai apropiaţi [de Allah]. El le va vorbi oamenilor din pruncie, la fel şi când va fi bărbat între două vârste şi va fi dintre cei evlavioşi."

Apoi Coranul continua ghiveciul profetilor, amestecand de-a valma din noul,din vechiul Testament si din imaginatia ingerului Gabriel,care se pare ca le stia pe toate.
Pe cine sa crezi ?pe ala care a scris prima data in anul 130 sau pe ala de a scris in anul 600..??

restul:
http://islamul-azi-abbu.blogspot.com/2010/11/aflati-noutatea-fecioara-maria-o-femeie.html

maya said...

dar tu?eu cred ca da,a fost o minune..