Islam House

Saturday, September 25, 2010

Dream Island~~Socotra, Yemen











Ati auzit de insula SOCOTRA, insula extraterestra?
“Un arhipelag de patru insule si insulite in Oceanul Indian,de-a lungul coastei de Est a Africii si la sud de peninsula Arabica, apartinand de Republica Yemen. Socotra este unul dintre cele mai bizare locuri de pe planeta. Relieful complet diferit de restul planetei este ceea ce ii ofera dreptul de a detine acest titlu. Campii inguste de coasta, un platou calcaros cu pesteri si munti care ajung la 1503 metri peste nivelul marii, la care se adauga peste 700 de specii de flora si fauna pe cale de disparitie, unice in lume, sunt lucrurile care ii dau Socotrei dreptul de exclusivitate.”
OK, pana aici nimic special.
Cercetatorii au descoperit ca in Socotra exista 800 de specii de copaci si flori, din care o treime sunt unice in lume.

Imagineaza-ti ca prietenii tai ti-au facut o gluma si te-au transportat adormit pe insula: te trezesti intr-un loc in care vegetatia nu seamana cu nimic din ceea ce cunosti sau ai vazut vreodata.

Iesite parca dintr-o carte SF, plantele iau viata prin formele lor unice si te duc cu gandul la o rapire extraterestra si la scenarii vazute numai la televizor.
Climatul este foarte aspru, temperatura ridicata, aerul uscat, dar totusi vegetatia reuseste sa supravietuiasca.

Pentru a completa scenariul de vis, insula este "dotata" cu plaje lungi si nisipul fin, pesteri de pana la 7 km in lungime si munti atingand cote de 1525 de metri inaltime.

Numele de SOCOTRA deriva dintr-o denumire sanscrita insemnand "Insula fericirii".
In ciuda faptului ca populatia bastinasa depaseste cu putin 40,000 de locuitori, abia acum 2 ani guvernul Yemen a "plantant" primele drumuri dupa lungi negocieri cu UNESCO (deoarece Unesco a declarat insula ca Rezervatie Naturala).

Daca vrei sa iti petreci un concediu "out of this world" pe Socotra, nu trebuie sa ai pretentia la vreun hotel de patru stele, deoarece insula sustine ecoturismul si promoveaza stilul de viata al bastinasilor.

Cred ca imaginile prezentate mai sus au reusit sa va convinga de farmecul unic al Socotrei...
Publicat de pescarusul argintiu

3 comments:

anonym said...

truly amazing.....!

viorica abbu said...

un caz fericit de izolare de lumea asa zis "civilizata " a facut ca aceasta insula sa se conserve aproape integral cu fauna si flora ei initiala.Izolarea ei de africa a facut ca sa raman intacta desi au trecut peste ea arabii,romanii,olandezii,englezii iar astazi se mai vad pe insula carcase de tancuri rusesti.
Este interzisa construirea de obiective turistice pe insula, hoteluri sau statiuni,permis fiind doar turismul ecologic.

am o poza interesanta daca o poti publica la articol

http://www.dreamdestinations.ro/wp-content/uploads/2010/02/insula-socotra-yemen-locuri-de-vizitat-9.jpg

maya said...

ms pentru poza..intr-adevar interesanta.