Islam House

Wednesday, September 15, 2010

Senatul francez a aprobat legea referitoare la interzicerea vălului islamic în publicPortul vălului islamic în public va fi interzis în Franţa. Camera superioară a parlamentului francez a aprobat astăzi o lege în acest sens. Interdicţia va intra în vigoare după ce documentul va fi promulgat de preşedintele Nicolas Sarkozy.

Legea va afecta în primul rând minoritatea musulmană din Franţa, care nu va mai putea purta vălul în spaţiile publice, inclusiv în clădirile instituţionale sau pe străzi.

Promotorii interdicţiei spun că vălul islamic, cunoscut sub numele de niqab sau burcă, reprezintă o ameninţare pentru securitate. Ei mai afirmă că portul islamic este în contradicţie cu valorile Franţei şi este împotriva demnităţii femeilor.


sursa... PUBLIKA.MD

1 comment:

maya said...

Uite-asa vorbesc europenii de egalitate si drepturile omului..lovind acolo unde vor.Despre ce drepturi vorbesc?macar de-as avea un raspuns..dar nu am.In schimb,in Europa democrata islamofofia....si,in general xenofobia e la putere.Banul si interesele politice fac legea.Iar daca o piesa nu se potriveste in puzzle...o excud..de ce nu?