Islam House

Wednesday, September 1, 2010

Nu-ti uita rugaciunea-puterea rugaciunii

La fel ca si revelarea spontana a frumosului si a dragostei, deseori in rugaciune nu este necesara nici o cunostinta intelectuala.

In general, rugaciunea consta intr-o chemare sincera, intr-o plangere, un strigat tacut de deznadejde sau o cerere de ajutor realizata intr-o stare de umilinta. Desigur, putem realiza rugaciunea si ca o cerere pentru altcineva. Uneori rugaciunea este acea inaltare a fiintei noastre, a sufletului si a mintii catre Dumnezeu.

Fiintele simple si pline de puritate simt cu usurinta, in timpul rugaciunii acea stare inefabila de comuniune cu Dumnezeu ori de cate ori il cheama intr-un mod spontan si natural. Dumnezeu este intotdeauna prezent si foarte aproape fata de cei care il iubesc sincer si cu toata fiinta lor.

Insa Dumnezeu pare a se ascunde de acela inchistat sufleteste, a carui inima nu simte dragostea, care nu stie sa inteleaga decat la nivel intelectual. Gandul steril si cuvantul lipsit de simtire sunt aproape neputincioase. Ele nu il pot descrie si nici nu il pot face perceptibil simtirii noastre pe Dumnezeu.

Cea mai inalta expresie a rugaciunii este acel elan inaltator, spontan si intens plin de dragoste, ce depaseste ratacirea si intunecarea inteligentei.

Vom observa in continuare ca ceea ce au descoperit marii sfinti in timpul rugaciunii este confirmat astazi prin diverse experimente, ce urmaresc fenomenologia rugaciunii.

Astfel, Spindrift Research Group, din Oregano, a facut un studiu referitor la influenta rugaciunii asupra boabelor de secara. In urma acestui experiment s-a observat faptul ca boabele de secara, pentru care oamenii s-au rugat, germineaza mai repede decat celelalte.

Despre efectele rugaciunii, acest grup de cercetatori a facut urmatoarea afirmatie: "Din punct de vedere stiintific este socant sa gandesti ca o forta poate fi inteligenta, iubitoare, buna si atenta la nevoi. Dar fiecare test cu rugaciuni a evidentiat o forta inteligenta care ajuta grauntele sa-si amplifice ritmul de crestere".

Un alt experiment a fost facut asupra formei rugaciunii. S-a cercetat astfel, daca o cerere precisa, in care primeaza dorinta celui ce se roaga, actioneaza mai eficient decat o rugaciune in care se spune sa se faca voia lui Dumnezeu. Cercetarea respectiva a demonstrat ca rugaciunile cele mai eficiente erau cele in care se afirma sa se faca vointa lui Dumnezeu, prioritar fata de planul persoanei ce se ruga.

Aceasta descoperire, ce arata ca o rugaciune care cere sa se faca voia lui Dumnezeu este mai eficienta, demonstreaza faptul ca rugaciunea ajuta fiinta umana sa fie integrata intr-o armonie perfecta, superioara.



sursa....Armonia naturii

No comments: